Sindikat pravosuđa: Postupak protiv Pavlovića se odugovlači

Izvor: N1 televizija, 08.Nov.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat pravosuđa: Postupak protiv Pavlovića se odugovlači

Sindikat pravosuđa Srbije u avgustu prošle godine podneo je krivičnu prijavu protiv zamenika upravnika specijalne zatvorske bolnice u Beogradu Milana Pavlovića zbog nesavesnog rada, zato što je zaposlenima uskraćivao pravo na naknadu troškova prevoza, što je potvrđeno izvršnom i pravosnažnom sudskom presudom.

Predstavnici sindikata kažu da se postupak po njihovoj krivičnoj prijavi odugovlači, jer je javni tužilac, kako navode, zanemario sudske presude kao dokaz i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << uzaludno se mesecima dopisuje sa policijom koja ignoriše njegove zahteve za dodatnim obaveštenjima.

Takođe ističu da je nejasno zašto se zamenik javnog tužioca obratio policiji, kada dobro zna da je zabranjeno komentarisati sudske odluke, kao i to da nigde nije propisano da je policija nadležna da preispituje pravosnažne izvršne i sudske odluke.

Bez obzira na to, policija još uvek nije postupila po zahtevu zamenika javnog tužioca.

Zbog nepostupanja policije, odnosno, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta, kojem se zahtevom obratio zamenik javnog tužioca, Sindikat pravosuđa Srbije žalio se Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

Kažu da su ih iz tog sektora uputila na načelnika Policijske uprave za Grad Beograd, kojima su se, kako navode, obratili pisanim putem.

Predsednica sindikata Slađanka Milošević kaže da uprkos tome, do danas rezultata nema, jer izveštaj sa prikupljenim potrebnim obaveštenjima nije stigao do tužioca.

Takođe su istakli da će se žaliti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali i Savetu Evrope, delegaciji EU i Evropskoj komisiji.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Neko štiti bivšeg upravnika Padinske skele

Izvor: Danas, 08.Nov.2018

Krivična prijava koju je Sindikat pravosuđa Srbije u avgustu prošle godine podneo protiv nekadašnjeg upravnika KPZ-a Beograd Milana Pavlovića i dalje se nalazi u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Članak Neko štiti bivšeg upravnika Padinske skele se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.