Sindikat: Ministarstvo krivo za tehnološki višak

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Ministarstvo krivo za tehnološki višak

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, izražava nadu da će proces preuzimanja zaposlenih biti uskoro okončan i naglašava da su za nastalu situaciju krivi resorno Ministarstvo i Vlada koji nisu ispoštovali sporazum zaključen sa reprezentativnim sindikatima.

Sindikat takođe upozorava da će 12. oktobra stupanjem na snagu člana 20. Zakona o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, oni koji navrše 65 godina života morati u penziju što će otežati normalizovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nastave tokom školske godine.

Ministarstvo prosvete najavilo je objavljivanje liste tehnoloških viškova i liste potrebnih kadrova za sredu 26. avgust. U tom cilju Ministarstvo je 21. avgusta dostavilo sindikatima i školskim upravama dopis u kome se propisuje način preuzimanja zaposlenih sa liste, načinu zasnivanja i prekida radnog odnosa u čemu će im pomagati novoformirane radne grupe Ministarstva prosvete.

Sindikat ukazuje na to da će prosvetni radnici koji budu proglašeni tehnološkim viškom biti prekvalifikovani, dokvalifikovani ili razmešteni na novo radno mesto. Procenjuje se da će tehnološkim viškom biti proglašeno oko stotinu prosvetara.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.