Sin srpskog ministra prosvete ide u francusku školu

Izvor: Press, 29.Nov.2013, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin srpskog ministra prosvete ide u francusku školu

Da bi svom mezimcu mogao da priušti obrazovanje u stranoj privatnoj školi, Jovanović godišnje izdvaja oko 5.000 evra!
Kako saznajemo, Jovanovićev sin pohađa sedmi razred, što se u “Ecole Française de Belgrad” računa kao koledž.
Na pitanje da li veruje u državno obrazovanje s obzirom na to da je sina jedinca upisao u stranu školu, on je ovako reagovao:
- Naravno da verujem! U osmom razredu će sigurno da ide u državnu školu... A šta sam mogao da uradim?! Ja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sam postao ministar početkom septembra i nisam hteo da ga ispisujem tada jer je već počela školska godina - pravdao se Jovanović.
Na pitanje odakle mu 5.000 evra godišnje za školovanje, Jovanović kaže da je štedeo.
- Ja sam prijavio nadležnima imovinu, pa i svoju deviznu knjižicu! Eto, na njoj sada imam oko 7.000 evra. Od devizne štednje školujem sina - objašnjava prvi čovek srpske prosvete.
Prema zvaničnom cenovniku “Ecole Française de Belgrad”, koji je objavljen na sajtu te škole, Jovanovića je školovanje sina do sada koštalo najmanje 42.000 evra. Naime, on je prilikom upisa sina morao da plati 750 evra. Godišnja školarina je 4.445 evra (može da se plati u tri rate), osiguranje 33 evra, iznajmljivanje udžbenika košta 115 evra, za školski pribor potrebno je dodatno izdvojiti 70 evra, plus još 200 za vanškolske aktivnosti.
To je na godišnjem nivou 4.865 evra. U ovu cenu nije ušla užina u školskoj kantini, koja dnevno košta 4,5 evra, što dođe najmanje 1.200 evra na godišnjem nivou.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.