Simens zainteresovan za srpske železnice

Izvor: RTS, 01.Avg.2013, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Simens" zainteresovan za srpske železnice

Pored modernizacije srpskih pruga, "Simens" zainteresovan i za gradnju servisnog centra za svoje lokomotive u Nišu, saopšteno posle razgovora delegacije nemačkog giganta i rukovodstva "Železnica Srbije".

Kompanija "Simens" je izuzetno zainteresovana da učestvuje u realizaciji ruskog kredita za modernizaciju srpske želenice, saopšteno je iz "Železnica Srbije".

Kako se navodi, na sastanku generalnog direktora Železnica Dragoljuba Simonovića sa rukovodstvom "Simensa" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Srbiji, rečeno je da je ta kompanija zainteresovana u modenizaciji srpske železnice posebno kada je reč o signalno-sigurnosnim sistemima i kontaktnoj mreži.

Tome će, kako se ističe, svakako doprineti i strateško partnerstvo ove međunarodne kompanije sa Ruskom železnicom, koja je zadužena za relizaciju ruskog državnog kredita Srbiji.

Ističe se da je "Simens" izuzetno zainteresovan i da u Srbiji izgradi regionalni servisni centar za svoje lokomotive, koji bi radio za potrebe svih železničkih uprava u okruženju, kao i da se osposobi železnička pruga između Subotice i Bogojeva, kako bi se prevoz za potrebe njihove fabrike umesto kamionima obavljao železnicom.

"U narednih 15 do 20 godina modernizacija srpskih železnica će biti jedan od najznačajnih investicionih projekata u Srbiji i nama je svakako u interesu da na tim poslovima bude angažovana i tako velika kompanija kao što je 'Simens'", rekao je Simonović.

Simonivić je partnere iz "Simensa" upoznao sa projektima modernizacije srpskih železnica, koji će biti realizovani ove i naredne godine. Analizirajući mogućnosti za otvaranje regionalnog servisnog centra za Simensove lokomotive u Srbiji, predstavnici dve kompanija kao jedno od mogućih rešenja predložili su Niš.

Dodaje se da sadašnji centar u austrijskom gradu Lincu nije dovoljno blizu svima na liniji između nemačkog Hamburga i turskog Istanbula, pa bi grad na jugu Srbije imao idelana geografski položaj za ovakve poslove.

Rukovodstvo "Simensa" u Srbiji najavilo je i da se za potrebe te kompanije, koja ima svoju fabriku u Subotici, godišnje kamionima prevozi oko 30 hiljada tona kontejnera i da je zajednički interes da se stvore uslovi da se ovaj prevoz obavlja železnicom.

Rukovodstva "Železnica Srbije" i "Simensa" formirala su i zajedničku radnu grupu, koja bi u narednih sedam dana trebalo da predloži odgovore na sva otvorena pitanja međusobnih finansijskih obaveza.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Simens zainteresovan za modernizaciju srpske železnice

Izvor: Vesti-online.com, 02.Avg.2013, 06:44

Kompanija Simens je izuzetno zainteresovana da učestvuje u realizaciji ruskog kredita za modernizaciju srpske železnice, saopštila je Železnica Srbije...Kako se navodi, na sastanku generalnog direktora Železnice Srbije Dragoljuba Simonovića sa rukovodstvom Simensa u Srbiji, rečeno je da je ta...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.