Silovit udar pakistanske vojske na talibane

Izvor: RTS, 20.Feb.2010, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovit udar pakistanske vojske na talibane

Najmanje 30 talibana poginulo u vazdušnom napadu pakistanske vojske na severozapadu Pakistana. Pristup borbenoj zoni zabranjen.

U vazdušnom napadu pakistanske vojske na severozapadu Pakistana, nedaleko od granice sa Avganistanom, jutros je poginulo najmanje 30 talibana.

Vojska je gađala uporišta talibana u Južnom Vaziristanu, gde pakistanske snage od oktobra prošle godine sprovode akciju protiv talibana povezanih sa terorističkom organizacijom Al-Kaidom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Bilans poginulih nije potvrđen iz nezavisnih izvora, a pristup borbenoj zoni je zabranjen.

Južni Vaziristan bio je uporište Pokreta pakistanskih talibana koji je odgovoran za većinu samoubilačkih napada u Pakistanu od jula 2007, u kojima je poginulo više od 3.000 ljudi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.