Silajdžić u Beogradu

Izvor: RTS, 25.Maj.2010, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silajdžić u Beogradu

Zbog kvara motora na avionu, otkazana današnja poseta Harisa Silajdžića Beogradu, potvrđeno iz kabineta predsednika Srbije i predsedavajućeg Predsedništva BiH. Traži se novi termin za posetu. Silajdžić je trebalo da se sastane sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Iz kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Harisa Silajdžića jutros je saopšteno da je, zbog kvara motora na avionu, otkazana današnja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poseta Silajdžića Beogradu. Traži se novi termin za posetu. Kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića obavešten je o otkazivanju današnje posete.

Silajdžić je trebalo da iz Njujorka, gde je učestvovao u sednici Saveta bezbednosti, sinoć otputuje za Minhen i da, zatim, nastavi put za Beograd.

"Protokol Predsedništva Bosne i Hercegovine je u kontaktu sa protokolom Predsednika Republike Srbije i pokušava da se nađe modalitet za pomeranje cele posete već za sutrašnji dan", navodi se u saopštenju Silajdžićevog kabineta.

Planirano je da se Silajdžić sastane sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

To je trebalo da bude prva poseti Silajdžića Beogradu posle 18 godina, koju je u petak, posle sastanka sa premijerom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, u Laktašima, najavio predsednik Srbije.

Prema Silajdžićevim najavama, trebalo je da se razgovara o sukcesiji i sudbini imovine bosansko-hercegovačkih preduzeća, posebno o slučaju Ilije Jurišića, osuđenog u Srbiji zbog napada na kolonu JNA u Tuzli.

Silajdžić je trebalo da razgovara, na zajedničkom sastanku, sa ministrima Sulejmanom Ugljaninom i Rasimom Ljajićem.

Muftija srbijanski i zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije, Muhamed Jusufspahić, uputio je poziv Harisu Silajdžiću da poseti Bajrakli džamiju u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.