Silajdžić preti povačenjem iz politike

Izvor: RTS, 14.Feb.2010, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silajdžić preti povačenjem iz politike

Ukoliko državna imovina BiH bude uknjižena na entitete, član predsedništva BiH Haris Silajdžić izjavio da će se povući s vlasti i iz političkog života. Ocenio da je Zakon o referendumu Republike Srpske "pokušaj da se stvore zakonske pretpostavke za razbijanje BiH".

Član predsedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić izjavio je da će se, ukoliko državna imovina BiH bude uknjižena na entitete, povući s vlasti i iz političkog života.

Knjiženje imovine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na entitete bio bi "najozbiljniji udar na BiH", rekao je Silajdžić, gostujući sinoć na Federalnoj televiziji BiH.

Prema njegovim rečima, potenciranje problema državne imovine je "nesuvislo, nelogično i nepotrebno jer se ona koristi bez ikakvih problema", prenela je Srna.

Silajdžić je ocenio da je Zakon o referendumu Republike Srpske "pokušaj da se stvore zakonske pretpostavke za razbijanje BiH, jer taj zakon ostavlja mogućnost postavljanja referendumskog pitanja koje nije pod ingerencijom entiteta, već BiH."

"Radi se o pretpostavkama koje se taktički planiraju. To je taktička varka da bi se ostvario etnički cilj, a to je održavanje jedne ideje na površini sve dotle dok se ne stvore povoljne okolnosti koje bi ono što je sada politički nemoguće pretvorile u ono što je politički neminovno", rekao je on.

Govoreći o policijskoj akciji "Svetlost" u Gornjoj Maoči, u okviru koje je početkom februara uhapšeno sedam vehabija, Silajdžić je rekao da Predsedništvo BiH o tome nije bilo obavešteno i izrazio nezadovoljstvo zbog, kako je rekao, politizacije policijskih akcija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.