Signalna raketa nova nada u potrazi za potonulim brodom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Signalna raketa nova nada u potrazi za potonulim brodom

U Atlantiku je uočeno nešto što bi moglo biti signalna raketa mornara s potonulog broda Burbon Rouda, pa je spasilački brod upućen u to područje.

Signal je uočen još prošle noći nedaleko od područja koje se pretražuje od 26. septembra kada je brod potonuo, objavila je prefektura Martinik.

Dvojica promatrača na mostu broda Alp Strajker uočila su bele i crvene signale koji su trajali 20 sekundi i protumačili su ih kao mogući poziv u pomoć, prenosi Index.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Regionalni centar za spasavanje je zatražio i od tri trgovačka broda da skrenu sa kursa, a avion američke obalske straže preleteće to područje.

Od 14 članova posade tri su spasena, četiri tela su izvučena iz vode, a još se traga za sedmoricom mornara, među kojima je i Dino Miškić, kapetan iz Hrvatske.

Osim hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je od francuskog predsednika Emanuela Makrona zatražio da se ne odustaje od potrage.

U međuvremenu, prijatelji i porodica nestalog kapetana Dine Miškića su prikupili gotovo 40.000 potpisa za nastavak potrage za nestalima.

Oni su počeli da skupljaju novac za privatnu potragu, a tokom nekoliko sati je prikupljeno 20.000 evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.