Šidlo: Očekujem izvinjenje Martina Šulca

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2015, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šidlo: Očekujem izvinjenje Martina Šulca

VARŠAVA - Poljski premijer Beata Šidlo rekla je danas da očekuje izvinjenje od predsjednika Evropskog parlamenta Martina Šulca zbog njegove izjave da politička dešavanja pod njenom administracijom podsjećaju na "državni udar".

Šulc je nešto ranije njemačkoj radio stanici "Dojčlandfank" rekao da dešavanja u Poljskoj imaju karakter državnog udara i da je to dramatično.

"Pretpostavljam da ćemo ove sedmice ili najkasnije u januaru o tome razgovarati u Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << parlamentu", rekao je Šulc.

On je pri tome mislio na događaje od dolaska na vlast partije Pravo i pravde, koja je na izborima u oktobru osvojila većinu u parlamentu.

Analitičari ocjenjuju da ova partija ima za cilj da poveća uticaj nad Ustavnim sudom na nedemokratski način.

Ulicama Varšava juče je marširalo više od 40.000 Poljaka, predvođenih liderom vladajuće stranke Pravo i pravda, bivšim premijerom Jaroslavom Kačinjskim, u znak podrške novoj vladi i zahtjevajući hitne, vanredne izmjene sastava Ustavnog suda.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.