Šid: Nije bilo vređanja katolika

Izvor: B92, 02.Apr.2013, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid: Nije bilo vređanja katolika

Šid -- Zamenik predsednika opštine Šid Srđan Malešević iz DSS-a kaže da je njegova stranica na Fejsbuku hakovana i da nije vređao katolike

Naime, kako su prenele Večernje novosti, Malešević je jednog svog sugrađanina nazvao "ustašom po genetskom kodu", a jednoj sugrađanki psovao je Uskrs.

Zbog takvog vređanja opštinskog čelnika reagovali su odbornici DS i LSV u Šidu, koji su izdali zajedničko saopštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kom su ocenili da komunikacija zamenika predsednika u kojoj jednog sugrađanina naziva ustašom, a jednoj sugrađanki psuje Uskrs, predstavlja sraman čin koji ponižava i vređa pripadnike nacionalnih manjina, pišu Večernje novosti.

DS i LSV zahtevaju da Malešević podnese neopozivu ostavku i da nadležni o ovome pokrenu istragu, kao i da se predsednik opštine i predsednik SO javno izvine zbog ovakvog ponašanja zamenika predsednika opštine.

Međutim, zamenik predsednika opštine Šid demantovao je da je autor navoda koji su se pojavili na njegovoj Fejsbuk stranici u kojima se na najgrublji način vredjaju pripadnici nacionalnih manjina u Šidu.

U opštini Šid nam je rečeno da zamenik predsednika opštine danas nije na poslu, ali je na njegovom Fejsbuk profilu napisano da nije autor gore-pomenutih navoda, već žrtva hakera.

"Bio sam iznenađen šta je neko u moje ime napisao i sve to najoštrije osuđujem", izjavio je zamenik predsednika opštine Šid.

Istovremeno, u kancelariji pokrajinskog ombudsmana za Radio B92 je rečeno da su bili spremni da reaguju po službenoj dužnosti, ali da je usledio Maleševićev demantij i da ta kancelarija sada nije u mogućnosti da proveri navode o hakerskom napadu na njegov Fejsbuk profil.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.