Sibirske rupe i Bermudski trougao rođaci?

Izvor: Mondo, 10.Okt.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sibirske rupe i Bermudski trougao "rođaci"?

Ruski naučnik veruje sa su razlozi nastanka kratera u Sibiru i Bermudskog trougla isti.

Foto: screenshot,YouTube

Misteriozne rupe koje su ranije ove godine počele da se pojavljuju u Sibiru, inspirisale su brojne teorije o njihovom poreklu.Naučnici sada veruju da su nastale zbog podzemnih eksplozija plina.

Prema jednoj od teorija, isto ovo objašnjenje moglo bi da razjasni i nestanak brodova i aviona u kontroverznom području poznatom kao Bermudski trougao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << piše "Dejli Mejl" (Daily Mail).

Za tri ogromne sibirske rupe tvrdilo se da su ljudska podvala, posledica pada meteorita, ali i zalutalih raketa. Međutim, nakon sondiranja najvećeg kratera naučnici su saopštili kako su uzrok najverovatnije podzemne eksplozije plina.

Zagrevanje iznad površine zbog neobično toplih klimatskih uslova i odozdo zbog geoloških linija razdvajanja, dovelo je do ogromnog ispuštanja plinskih hidrata. To su oblici vode nalik ledu koji sadrže molekule plina, uglavnom metana.

Oslobađanje hidrata plina bio je glavni element nastanka kratera, smatraju naučnici. Ti hidrati osim u regionima poput Sibira, u nekim delovima sveta postoje na dnu okeana.

Bermudski trougao nalazi se između Bermuda, Floride i ostrva Puortorika u Atlantskom oceanu, a i on bi mogao biti posledica reakcija hidrata plina, tvrdi ruski naučnik Igor Jelcov.

Ti hidrati se aktivno raspadaju, prilikom čega se metanski led pretvara u plin. To liči na nuklearnu reakciju iz koje nastaju ogromne količine plina.

Posledica je zagrevanje okeana, a brodovi počinju da tonu u vodu koja sadrži veliku količinu plina. I vazduh na tom području postaje prezasićen metanom zbog čega atmosfera postaje izuzetno turbulenta što dovodi do pada aviona.

Inače, Državna kancelarija za okeane i atmosferu američke vlade za nesreće na području Bermudskog trougla krivi loše vreme i navigaciju. Tvrde da se broj nestalih vozila na tom području ne razlikuje od ostatka sveta. Teoriju da je misteriozna natprirodna sila kriva za nesreće brodova i aviona nazivaju mitom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.