Si: Saradnja Srbije i Kine se produbljuje

Izvor: Press, 05.Mar.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si: Saradnja Srbije i Kine se produbljuje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Kine Čen Bo, koja mu je uručila pismo predsednika Si Đinpinga, u kojem kineski lider Vučiću čestita rođendan i, između ostalog, kaže da pridaje veliku pažnju odnosima između dve zemlje.
Foto:Blic
U čestitiki se, između ostalog, navodi da odnosi Kine i Srbije imaju jak trend razvoja.
"U toku je aktivna realizacija važnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dogovora koje smo postigli na sastanku u Pekingu u septembru prošle godine. Saradnja naših dveju zemalja se produbljuje i konkretizuje u različim oblastima.

Pridajem veliku pažnju odnosima između Kine i Srbije i spreman sam da sa Vama uložim napore za promovisanje Sveobuhvatnog partnerstva Kine i Srbije, kako bi postigli još jači napredak u cilju veće dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda", piše u čestitki Su Đinpinga.

Si Đinping
Kako se dalje navodi, on Vučiću želi "dobro zdravlje i puno uspeha".
 


U razgovoru da ambasadorkom, Vučić je rekao da se temeljno priprema za učešće na Drugom forumu lidera za međunarodnu saradnju Pojas i put, sa željom da i sledeća njegova poseta Kini bude uspešna kao i prethodne.
On je istakao da Srbija potpuno veruje u čelično prijateljstvo sa Kinom.
„- Iako je Srbija mala po prostoru koji zauzima i po broju stanovnika, ona je veliki prijatelj i pouzdan partner Kine“ - naglasio je predsednik Vučić.
On je rekao da se Srbija iskreno raduje uspesima Kine na unutrašnjem i međunarodnom planu, jer to donosi veći napredak celom svetu, kao i više pravde u svetskom poretku, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Ambasadorka Čen je rekla da i Kina pridaje veliki značaj strateškom partnerstvu sa Srbijom i da je za Kinu prijateljstvo sa Srbijom dugoročno.
Ona je istakla da će predstojeća poseta predsednika Vučića Pekingu biti još jedna prilika da sa najvišim kineskim rukovodstvom razmeni mišljenja o bilateralnim i globalnim pitanjima.
Dvoje sagovornika su razmotrili i napredak zajedničkih projekata dveju zemalja.
Ambasadorka Čen je istakla da Industrijski park Beograd predstavlja najveći potencijal za saradnju Srbije i Kine u oblasti informacionih tehnologija i veštačke inteligencije.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.