Si Đinping razgovarao sa Lukašenkom: Spremni smo

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 08:48

Si Đinping razgovarao sa Lukašenkom: Spremni smo

Kina je spremna da nastavi jačanje svoje strateške saradnje sa Belorusijom, izjavio je danas kineski predsednik Si Đinping.

On je to saopštio nakon sastanka sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

U izveštaju zvanične kineske novinske agencije Sinhua navodi se da je predsednik Si takođe rekao da je Kina spremna da unapredi koordinaciju i saradnju sa Belorusijom u multilateralnim mehanizmima kao što su Ujedinjene nacije (UN) i Šangajska organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za saradnju, prenosi Rojters.

Si je rekao Lukašenku da bi obe zemlje trebalo da unaprede i olakšaju prekogranični transport, da promovišu ekonomske i trgovinske veze kao i da neguju stručne razmene.

Kineski lider je takođe ukazao da bi Kina i Belorusija trebalo da sprovode projekte kao što su kinesko-beloruski industrijski park i promovišu industrijsku saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.