Si Đinping naredio: Ubrzati modernizaciju kineske vojske

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 23:18

Si Đinping naredio: Ubrzati modernizaciju kineske vojske

Kineski predsednik Si Đinping, tokom provere Zapadne borbene komandne zone, naredio je da se ubrza proces modernizacije Narodnooslobodilačke armije Kine.

"Neophodno je sprovesti u delo ideje o stvaranju jake vojske u novoj eri i ubrzati proces modernizacije oružanih snaga naše zemlje", poručio je kineski lider.

Kako je pojasnio, relevantne transformacije treba da budu sprovedene "u skladu sa duhom 20. partijskog kongresa održanog u Pekingu u oktobru 2022. godine".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Si Đinping je ukazao na potrebu uvođenja savremene opreme za unapređenje borbene sposobnosti vojske.

Prema rečima kineskog predsednika, kineske trupe treba da unaprede svoje veštine kroz obuku i vežbe u realnim borbenim uslovima.

"Vojnici i oficiri takođe su dužni da posvete veliku pažnju ideološkoj i političkoj obuci", naglasio je kineski predsednik.

Podsetimo, Rusija i Kina su nedavno održale zajedničke pomorske vežbe "Sever/Interakcija – 2023" u Japanskom moru, tokom kojih su zajednički odred brodova ruske i kineske mornarice odbili simulirani neprijateljski vazdušni napad, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Po završetku, ruski i kineski ratni brodovi su krenuli ka Vladivostoku", rekao je portparol ruske Pacifičke flote, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, vežbe su imale za cilj jačanje pomorske saradnje Rusije i Kine i održavanje stabilnosti i mira u azijsko-pacifičkom regionu.

On je kazao da je izvedeno oko 20 borbenih vežbi, uključujući vežbe gađanja različitih ciljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Si: Potrebno ubrzati proces modernizacije kineske vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2023, 06:52

Predsednik NR Kine Si Đinping poručio je da je potrebno da se ubrza proces modernizacije kineskih oružanih snaga. "Potrebno je unaprediti vojnu spremnost i osigurati bezbednost vazdušnog prostora redovnom protivvazdušnom odbranom", poručio je Si tokom provere Zapadne borbene komandne zone, prenosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.