Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2019, 17:49

Sezona pripreme ajvara u Šumadiji uveliko počela

Sezona pripreme ajvara u Šumadiji uveliko počela

Sezona pripreme ajvara u Šumadiji uveliko je počela sa prvim jesenjim danima. U domaćinstvu porodice Ranitović već 20 godina priprema se ajvar, ispeče se i do 2.500 kilograma paprike slonovo uvo a pored ajvara u ovom domaćinstvu sprema se celokupna slana i slataka zimnica.
U domaćinstvu Mare Ranitović u Gornjoj Šatornji kod Topole uveliko je počela sezona pravljenja ajvara. Odvajaju se najkrupnije paprike, sorte slonovo uvo koja je najbolja za ajvar. Mara već skoro 20 godina sprema ajvar za kupce a godišnje ispeče i do 2.500 kilograma paprike.
"Pričaju da rade na plin sa brenerom a ja kažem da to sve gubi miru i smisao jer ne može da bude kao na drvetu kada se ispeče, ako se peče na struju onda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.