Severnokorejski vojnik prebegao u Južnu Koreju

Izvor: B92, 01.Avg.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Severnokorejski vojnik prebegao u Južnu Koreju"

Južnokorejska vojska pritvorila je severnokorejskog vojnika koji je prešao dobro utvrđenu demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve zemlje.

To je saopštio združeni generalštab Južne Koreje dodajući da je vojnik izrazio nameru da prebegne u Južnu Koreju.

Za sada neidentifikovani vojnik je prvi koji je otkriven uređajem za termičko snimanje dok se kretao blizu reke Imdžin u sredu uveče, prenosi Rojters.

Isti dan južnokorejska vojska otkrila je telo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muškarca u blizini demilitarizovane zone, navodeći da se najverovatnije radi o civilu.

Muškarac je nosio pantalone vojničkog tipa i pretpostavlja se da je mrtav najmanje dve nedelje.

Svake godine storine građana Severne Koreje pokušava da prebegne u Južnu Koreju, ali su nezakoniti prelasci preko demilitarizovane zone veoma retki.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sjevernokorejski vojnik pobjegao u Južnu Koreju

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2019

SEUL - Južnokorejska vojska pritvorila je sjvernokorejskog vojnika koji je prešao dobro utvrđenu demilitarizovanu zonu koja razdvaja dvije zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.