Severna Koreja ponovo pokreće nuklearna postrojenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja ponovo pokreće nuklearna postrojenja

SEUL - Severna Koreja saopštila je danas da je odlučila da ponovo aktivira svoja nuklearna postrojenja, kao i da će razmotriti ponovno stavljanje u pogon nuklearnog reaktora Jongbjon, zato što su SAD narušile sporazum šest zemalja koje učestvuju u pregovorima o razoružanju.

"Odlučili smo da odmah obustavimo prekid rada naših nuklearnih postrojenja", rekao je zvaničnik severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova, a prenosi agencija KCNA.

U pregovorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o nuklearnom razoružanju Severne Koreje su, pored te zemlje, Južna Koreja, Kina, Japan, Rusija i SAD. Sile iz regiona vrše pritisak na Severnu Koreju da prihvati verifikacioni mehanizam za proveru deklaracije Pjongjanga o njegovom nuklearnom programu, koja je izdata u julu.

SAD je odložila skidanje Sevene Koreje sa liste zemalja pomagača terorizma sve dok ta zemlja ne pristane na sporazum o verifikaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pjongjang opet aktivira nuklearna postrojenja

Izvor: Mondo, 26.Avg.2008

Severna Koreja saopštila je da je odlučila da ponovo aktivira svoja nuklearna postrojenja, kao i da će razmotriti ponovno stavljanje u pogon nuklearnog reaktora Jongbjon, zato što su SAD narušile sporazum šest zemalja koje učestvuju u pregovorima o razoružanju.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.