Severna Koreja ispalila oko 130 artiljerijskih granata u more

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022, 11:09

Severna Koreja ispalila oko 130 artiljerijskih granata u more

Severna Koreja ispalila je danas oko 130 artiljerijskih granata u more kod svoje istočne i zapadne obale, saopštila je vojska Južne Koreje.

Kako se navodi, neke od granata pale su u tampon zonu blizu morske granice, što je, kako je Seul naveo, kršenje međukorejskog sporazuma iz 2018. osmišljenog da smanji tenzije, preneo je Rojters.

Navodi se da je južnokorejska vojska poslala nekoliko poruka upozorenja Severnoj Koreji.

Severna Koreja još nije izvestila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o ispaljivanju artiljerijskih granata, ali sprovodi sve veci broj vojnih aktivnosti, uključujuci lansiranje projektila i vežbe ratnih aviona i artiljerijskih jedinica.

Južna Koreja i Sjedinjene Države su ove godine pojačale vojne vežbe, navodeći da su neophodne za odvracanje nuklearno naoružanog Severa.

Sveobuhvatni vojni sporazum (CMA) iz 2018. bio je najsadržajniji dogovor koji je proizašao iz višemesečnih sastanaka između lidera Kim Džong Una i tadašnjeg južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina.

Međutim, pošto su ti razgovori dugo bili u zastoju, nedavne vežbe i demonstracije sile duž utvrđene granice dovele su u sumnju buducnost mera.

Južna Koreja je optužila Severnu Koreju da više puta krši sporazum sa artiljerijskim vežbama ove godine, podseća Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja ispalila oko 130 artiljerijskih granata u more

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2022

Severna Koreja ispalila je danas oko 130 artiljerijskih granata u more kod svoje istočne i zapadne obale, saopštila je vojska Južne Koreje...Kako se navodi, neke od granata pale su u tampon zonu blizu morske granice, što je, kako je Seul naveo, kršenje međukorejskog sporazuma iz 2018. osmišljenog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.