Severna Koreja: Posle 10 godina

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 19:45

Severna Koreja: Posle 10 godina

Severna Koreja je zatražila da se danas obrati Savetu bezbednosti povodom najnovijeg lansiranja rakete u sredu.

Ovo je prenela južnokorejska agencija Jonhap pozivajući se na političara iz Seula.

Lider Narodne partije snage (PPP) Kim Gi-Hjeon, koji je u poseti SAD, rekao je da je čuo za zahtev Severne Koroje tokom sastanka sa Barbarom Vudvord, predsedavajućom SBUN.

Kim je rekao da mu je rečeno da se SBUN sprema da čuje govor Severne Koreje večeras posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 22.00 časa (16.00 po njujorškom vremenu), "što će biti prvi govor severnokorejskog predstavnika na SBUN posle 10 godina."

SBUN je saopštio ranije da će održati hitan sastanak zbog najnovijeg lansiranja rakete Severne Koreje.

Zvaničnici iz Seula su rekli da će se Južna Koreja pridružiti sednici kao posmatrač. Državni mediji u Severnoj Koreji objavili su da je oružje upozorenje Sjedinjenim Američkim Državama i drugim protivnicima.

Hvasong-18 je prva ICBM Severne Koreje koja koristi čvrsta goriva, što omogućava brže raspoređivanje projektila u slučaju rata.

"Testiranje je proces koji ima za cilj dalji razvoj strateških nuklearnih snaga i istovremeno služi kao snažno praktično upozorenje protivnicima", objavila je državna agencija KCNA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DA LI JE MOGUĆE?! PRVI PUT POSLE 10 GODINA: Severna Koreja se obraća pred Savetom bezbednosti UN, a OVO je tema

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023

Južna Koreja će se pridružiti sednici kao posmatrač..Severna Koreja je zatražila da se danas obrati Savetu bezbednosti povodom najnovijeg lansiranja rakete u sredu, prenela je južnokorejska agencija Jonhap pozivajući se na političara iz Seula...Lider Narodne partije snage (PPP) Kim Gi-Hjeon,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.