Šetnja preko novog mosta

Izvor: TvojPortal.com, 15.Avg.2011, 02:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetnja preko novog mosta

www.tvojportal.com>>Danas i sutra u periodu od 9 do 19 časova građani imaju priliku da šetaju preko novog mosta, da predlože ime za most kao i da se fotografišu sa novim simbolom Beograda.Veliki broj građana se odazvao pozivu da prošeta mostom i iz prve ruke vidi kako napreduje ovaj grandiozan projekat. Opština Novi Beograd organizovala je i prikupljanje predloga za ime novog mosta.



Novim mostom kod >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Ade Ciganlije u nedelju do podneve prošetalo 25.000 gradjana, saopštila je Služba za informisanje grada Beograda. Most, koji će za javne posete biti otvoren do 19 časova, juče je prešlo više od 25.000 Beograđana.

Građanima je omogućeno da neometano prelaze s jedne na drugu obalu reke, a pristup mostu je moguć sa dve strane - duž Rampe 4 u Radničkoj ulici (čukarička strana) i iz Ulice Savski nasip (novobeogradska i zemunska strana).

Za šetnju preko mosta u jednom pravcu potrebno je oko 30 minuta, a trasa kretanja je obeležena i pod nadzorom gradskih službi. Čukarička i novobeogradska obala reke spojene su mostom na Adi 8. avgusta. Nakon završetka, most će imati šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro i dve pešačko-biciklističke staze. Most dugačak 969 metara i širok 45 metara, sa pilonom visokim 200 metara, jedinstven je u Evropi.


Foto: infolink



beogradmost na adimost sa pilonom

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.