Šestoro ubijeno u bombaškim napadima pred izbore u Pakistanu

Izvor: Blic, 25.Apr.2013, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro ubijeno u bombaškim napadima pred izbore u Pakistanu

U bombaškim napadima koji su danas izvedeni na izborne kancelarije vladajućih partija u Pakistanu poginulo je šestoro ljudi, a devet osoba je povređeno, čime se bilans nastradalih u mesecu pred izbore u ovoj zemlji povećao na 34.

Policija je saopštila da je petoro ljudi ubijeno u Karačiju kada je eksplodirala bomba postavljena na jedan motor ispred kancelarije sekularnog Ujedinjenog nacionalnog pokreta, četvrte partije u parlamentu.

Ranije danas, jedna osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je stradala u jugozapadnoj provinciji Balučistan, kada je bačena bomba na kancelariju pokrajinskog lidera Pakistanske narodne partije.

Zasad nijedna grupa nije preuzela odgovornost za ove napade, ali su talibani često pretili odlazećim koalicionim partnerima, koji se smatraju sekularnim partijama.

U napadima na političare i partije u Pakistanu od 11. aprila ubijeno je 34 ljudi. Opšti izbori u ovoj zemlji održaće se 11. maja, nakon što je vlada, prvi put u istoriji ove zemlje, na vlasti bila pun mandat.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.