Izvor: Southeast European Times, 22.Jul.2009, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro mrtvih u pucnjavi u turskom selu

22/07/2009

ANKARA,Turska -- Trojica muškaraca, za koje se utvrdilo da su otac i dvojica sinova, otvorili su vatru na svoje susede u selu Karali u istočnoj Turskoj u utorak (21. jula), ubivši šest osoba i ranivši još sedam, javili su mediji. Napadači, Hasim Jukselen i njegovi sinovi, upali su u kuću Jukselenovog brata Mehmeta, ubili njegovu suprugu, a njega smrtno ranili i ostavili mislivši da je mrtav. Napadači su kasnije prošli kroz selo nasumice pucajući na seljane, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << je lokalni guverner Muamer Musma. Napadači su posle napada pobegli. Musma kaže da sva trojica pate od "psiholoških problema" i da su ranije pretili stanovnicima sela.

U drugim vestima, jedan vojnik je poginuo u eksploziji nagazne mine u jugoistočnoj provinciji Sirnak, saopštio je u utorak Generalštab. Mina, za koju se veruje da su je postavili pripadnici terorističke Radničke partije Kurdistana (PKK), eksplodirala je dok su vojnici patrolirali planinskim područjem na brdu Kupeli, između gradova Sirnak i Cizre.

U međuvremenu, u utorak su počela iskopavanja mesta za koje se veruje da krije masovnu grobnicu, unutar jednog vojnog poligona u jugoistočnoj provinciji Hakari. Tužilaštvo je naredilo iskopavanje pošto je dobilo informaciju da je na tom mestu ubijeno i zakopano 12 Kurda koji se vode kao nestali od 1994. Kurdi su bili pripadnici takozvane seoske straže, lokalne formacije koju država plaća da pomaže vojsci u borbi protiv PKK. (Hurriyet - 22/07/09; NTV, Dogan news agency, Yeni Safak, Hurriyet, BBC, AP, AFP, DPA, Xinhua, Anadolu news agency - 21/07/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.