Šestomesečna beba prva žrtva malih boginja u Makedoniji

Izvor: B92, 08.Feb.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestomesečna beba prva žrtva malih boginja u Makedoniji

Skoplje -- Šestomesečna beba obolela od malih boginja - morbila preminula je u Skoplju, izjavio je danas ministar zdravlja Makedonije Venko Filipče.

Filipče je novinarima rekao da je beba koja je jutros preminula na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju, imala komplikacije na plućima i da nije bila vakcinisana.

On je dodao da je još dvoje obolele dece u "težem, ali stabilnom zdravstvenom stanju", i precizirao da ona imaju ozbiljnu upalu pluća, ali da su im vitalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parametri za sada stabilni i da im život nije ugrožen.

Filipče je rekao da se iskreno nada da će trend vakcinisanja biti nastavljen, jer je to jedina stvar koja mora da se uradi da bi se podigao kolektivni imunitet.

Ministarstvo zdravlja je početkom januara proglasilo epidemiju malih boginja u Skoplju, posle čega su roditelji počeli da vakcinišu decu u većem broju. Analiza zdravstvenih kartona, urađena polovinom decembra, pokazala je da u Skoplju protiv malih boginja nije vakcinisano oko 15.000 dece mlađe od 16 godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVA ŽRTVA MALIH BOGINJA U MAKEDONIJI: Šestomesečna beba preminula u Skoplju posle komplijacije na plućima

Izvor: Kurir, 08.Feb.2019

Šestomesečna beba obolela od malih boginja - morbila preminula je u Skoplju, izjavio je ministar zdravlja Makedonije Venko Filipče.  

Nastavak na Kurir...

TUGA U SKOPLJU Šestomesečna beba je prva žrtva MALIH BOGINJA u Makedoniji

Izvor: Blic, 08.Feb.2019

Šestomesečna beba, obolela od malih boginja, preminula je u Skoplju, izjavio je danas makedonski ministar zdravlja Venko Filipče.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.