Izvor: B92, 26.Dec.2009, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na pobunjenike u Pakistanu

Pešavar -- Najmanje 10 ljudi je ubijeno u vazdušnom napadu pakistanskih snaga na objekat u oblasti Orakzaj, u kojem su se, navodno, krili pobunjenici.

Zvaničnici su saopštili da su sve žrtve bili ekstremisti, ali očevici su rekli britanskoj televiziji "Bi-Bi-Si" da su bombe razorile kuću plemenskog poglavara i da su među poginulima tri žene i četvoro dece. Pakistanska vojska, koja vodi opsežnu ofanzivu protiv talibana u Južnom Vaziristanu, veruje da su mnogi pobunjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobegli u severnija područja, kao što je Orakzaj.

Ratno vazduhoplovstvo je proteklih nedelja izvelo veći broj napada na pobunjeničke položaje.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, više od 40.000 civila napustilo je zbog nasilja domove u Orakzaju i potrebna im je humanitarna pomoć.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šest žrtava samoubilačkoa napada u Severnom Vaziristanu

Izvor: Blic, 27.Dec.2009, 11:25

U današnjem samoubilačkom napadu na kuću vladinog zvaničnika u oblasti Kuram, kod granice sa Avganistanom, poginulo je šest ljudi, saopštili su lokalni zvaničnici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.