Šešelju izriču presudu 30.oktobra

Izvor: Press, 12.Apr.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelju izriču presudu 30.oktobra

Šešelj, koji se tribunalu predao 2003. godine, optužen je za progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, nehumana dela, ubistvo, mučenje, okrutno postupanje, razaranje u BiH, Hrvatskoj i na području Vojvodine u Srbiji. Tužilac je zatražio kaznu od 28 godina zatvora, a optuženi, koji se sam brani, oslobađaju presudu. 

Na zahtev tužilaštva Šešelj je ironično primetio da bi kazna doživotnog zatvora predstavljala najbolji kraj njegove karijere.

Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se tribunalu predao u februaru 2003. godine, a suđenje je počelo u novembru 2006, bez prisustva optuženog, koji je štrajkovao glađu insistirajcuhi da se sam zastupa pred sudom.

Suđenje je ponovo počelo u novembru 2007, uvodnom rečju optužbe. Tužilaštvo je završilo sa iznošenjem svojih dokaza u januaru 2010, nakon saslušanja 71 svedoka, dok Šešelj nije iznosio dokaze. Strane u postupku iznele su svoje završne reči od 5. do 20. marta prošle godine.

U tribunalu je protiv Šešelja u tri navrata pokretan postupak za nepoštovanje suda, zbog objavljivanja podataka o svedocima kojima su bile dodeljenje zaštitne mere. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izricanje presude Šešelju 30. oktobra

Izvor: Blic, 12.Apr.2013

Pretresno veće Haškog tribunala danas je za 30. oktobar zakazalo izricanje prvostepene presude lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šeselju , potvrđeno je Tanjugu u ovom sudu...Šešelj, koji se tribunalu predao 2003. godine, optužen je za progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.