Šešelj sutra pred Tribunalom zbog nepoštovanja suda

Izvor: S media, 09.Mar.2012, 02:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj sutra pred Tribunalom zbog nepoštovanja suda

U Haškom tribunalu sutra će biti održana statusna konferencija u žalbenom postupku po drugoj optužnici protiv Vojslava Šešelja za nepoštovanje suda, saopšteno je iz Haga.

Tužioci traže 28 godina zatvora za Šešelja

Tužilac: Zločini posledica Šešeljeve propagande mržnje

Bojić: Čudim se da je Šešelj živ

U drugom postupku, Šešelj je osuđen na 18 meseci zatvora, a Sudsko veće je, donoseći presudu u oktobru prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << godine, naložilo da Šešelj tu kaznu služi uporedo sa prvom kaznom, izrečenom u julu 2009. godine.

On je tada osuđen na 15 meseci zatvora zbog obelodanjivanja podataka o svedocima kojima su bile odobrene mere zaštite identiteta.

Treća optužnica proističe iz prvog predmeta, jer Šešelj nije postupio po nalogu veća, koje je od njega tražilo da sa svoje internet stranice ukloni materijale koje su izdati kao poverljivi.

Kako je saopšteno iz Haga, statusna konferencija u postupku protiv Šešelja po trećoj optužnici za nepoštovanje suda biće održana 19. marta.

U glavnom postupku, Šešelju se sudi za ratne zločine počinjene na prostoru u Hrvatske, Vojvodine i BiH u periodu od 1991. do 1993. godine, optuženi bi završnu reč trebalo da iznese naredne sedmice, do četvrtka 15. marta.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.