Izvor: B92, 09.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj pregledan u civilnoj bolnici

Hag, Beograd -- Haškog optuženika Vojislava Šešelja pregledali su lekari, pošto je posle 27 dana obustavio štrajk glađu u pritvoru Tribunala.

Šešelj je doneo odluku da počne da uzima hranu, jer mu je žalbeno veće Tribunala vratilo pravo da se brani sam i odlučilo da suđenje počne ponovo. Portparol Haškog tribunala Refik Hodžić izjavio je da je Šešelj sinoć prebačen u civilnu bolnicu Bronovo, kako bi tamo bio podvrgnut dodatnim pregledima.

"Gospodin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šešelj obavestio je Tribunal da će, pošto je primio odluku Apelacionog veća da mu je vraćeno pravo da se brani sam, prestati sa štrajkom glađu i da će ponovo početi da uzima hranu i prima medicinsku negu, što je i dalje veoma bitno. Sada će lekari da procene koliko će mu vremena trebati da se oporavi da bi mogao ponovo da se pojavi u sudnici - tada će suđenje početi", rekao je Hodžić.

Šešelj će posle kratkog boravka u bolnici Bronovo biti vraćen u pritvor Tribunala u Sheveningenu.

"Šešelj pobedio CIA"

Potpredsednica Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić je rekla da prekid štrajka glađu predsednika te stranke Vojislava Šešelja, kome je Tribunal u Hagu ispunio zahteve, pokazuje da je moguće pobediti CIA i "njenu aždaju koja se zove Haški tribunal".

"Mi znamo da je dobijena jedna bitka i da se borba nastavlja. Nije vreme za euforiju, ali želimo da kažemo našem narodu da on može da pobedi Haški tribunal i njegove gazde i da ne mora da trpi poniženja i ucene", rekla je Gordana Pop Lazić.

Ona se, u ime Šešelja, njegove porodice, SRS i svih patriota u Srbiji, zahvalila predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, njegovim saradnicima i poslanicima ruske Dume na njihovom "odlučnom stavu po pitanju osnovanosti Šešeljevih zahteva".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.