Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Mar.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Mičel došao da uruči ultimatum Srbiji

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da se pritisci SAD na Srbiju pojačavaju i ulaze u veoma ozbiljnu fazu i da se to vidi kroz dolazak američkog zvaničnika Vesa Mičela koji je, prema Šešeljevim rečima, došao da "uruči ultimatum" Srbiji da prihvati ulazak Kosova u Ujedinjene nacije (UN) i pritisne državni vrh da uvedu sankcije Rusiji.

"Ulazak Kosova u UN bi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bilo priznanje nezavisnosti, makar Srbija nikad ne donela nijedan zvanični akt po tom pitanju. Ko Srbiju pita da li priznaje nezavisnost države, kad je ona članica UN", rekao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da ako bi SAD sa "nožem pod grlom" naterale predsednika Srbije i Vladu da priznaju Kosovo, to bi značio "početak kraja Srbije".

On je rekao da je Mičel došao na Balkan da suzbije ruski uticaj na Balkanu i da pritisne predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da prihvate uvođenje sankcija Rusiji.

Šešelj je rekao da je Mičel otkrio nameru SAD da "okupiraju Brčko, kako bi pocepali Republiku Srpsku na sva dela" i kako bi se Republika Srpska utopila u federalnu Bosnu i Hercegovinu.

On je pozvao Vladu i predsednika Srbije da preduzmu hitne mere kako bi se Srbija uključila u ODKB, vojni savez pod vođstvom Rusije a zahteva od Rusije da postavi vojne snage u zapadnom delu Srbije.

"Jedini spas je u direktnom savezu sa Rusijom. Jedino Rusija može odvratiti Amerikance od njihovih suludih planova na Balkanu", rekao je Šešelj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj: Mičel došao da uruči ultimatum Srbiji da prihvati ulazak Kosova u UN

Izvor: Beta, 13.Mar.2018

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da se pritisci SAD na Srbiju pojačavaju i ulaze u veoma ozbiljnu fazu i da se to vidi kroz dolazak američkog zvaničnika Vesa Mičela koji je, prema Šešeljevim rečima, došao da "uruči ultimatum" Srbiji da prihvati ulazak Kosova...

Nastavak na Beta...

Vojislav Šešelj UPOZORAVA: Mičel je došao da Srbiji uruči ULTIMATUM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2018

Pritisci SAD na Srbiju ulaze u ozbiljnu fazu..Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da pritisci SAD na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića ulaze u veoma ozbiljnu fazu...Pročitajte i:..Ukoliko bi Amerikanci “stavljanjem noža pod grlo” naveli Vladu Srbije i predsednika Vučića da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.