Šešelj: Idem u Zagreb da prošetam centrom i posedim u kafani

Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Idem u Zagreb da prošetam centrom i posedim u kafani

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je izjavio za N1 da, nakon što je dobio diplomatski pasoš, namerava da putuje automobilom u Zagreb kroz desetak dana.

"Ja nisam čovek sklon provokacijama, odavno planiram da idem u Zagreb. A pošto su doneli zabranu mog ulaska na 20 godina nakon što sam dobio redovni pasoš, ja sam morao da vadim diplomatski jer taj diplomatski potire odluku Minstarstva unutrašnjih poslova Hrvatske o zabrani ulaska", objašnjava Šešelj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
On dodaje da se "ne može bez teških diplomatskih posledica nečijem diplomati zabraniti ulazak u zemlju".

"Onda će Srbija biti dužna da primeni kontramere - da otkaže gostoprimstvo hrvatskom ambasadoru ili otpravniku poslova", smatra Šešelj.

Komentarišući izjavu odlazećeg premijera Hrvatske Tihomira Oreškovića, koji je rekao da će lider radikala biti uhapšen ako pokuša da uđe u Hrvatsku, Šešelj tvrdi da ne postoji pravni osnov za hapšenje.

"Lupetaju gluposti, nije čudno što je taj premijer Orešković bio samo par meseci na funkciji, valjda bi trebalo da imaju pravnog osnova za hapšenje. A oni tog pravnog osnova nemaju, oni sad izmišljaju da sam mogao biti umešan u još neka krivična dela pored ovih koje je procesuirao Haški tribunal. Ja sam u Hagu pobedio", rekao je Šešelj.

Trdi da "Hrvati svojom galamom nadoknađuju nedostatak argumenata" i najavljuje da će u Zagreb krenuti "kroz desetak dana".

"Krenuću na granični prelaz kod Šida, još uvek ne znam sa kim ali putovaću automobilom. Neće to biti sasvim turistički, kad ja negde putujem to nikad nije sasvim turistički. Ja ću u Zagrebu da organizujem konferenciju za novinare, da prošetam kroz centar Zagreba, da malo posedim u gradskoj kafani", objašanjava on.

Šešelj kaže da će na konferenciji "pustiti novinare da mu postavljaju koja god hoće pitanja o aktuelnoj politici, odnosima Srbije i Hrvatske, istoriji..."

Što se tiče odnosa Srbije i Hrvatske, oni se ne mogu još više pokvariti, smatra Šešelj.

"Znate, roba kad je kvarna njoj ne vredi ni da je držite u frižideru danima. Ti odnosi su loše postavljeni i nema im pomoći, nisam ja taj koji ih kvari", rekao je Šešelj za N1.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.