Sertić: Za privredu najvažnije brzo formiranje vlade

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Za privredu najvažnije brzo formiranje vlade

Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić izjavio je danas da je za privredu najvažnije da Srbija posle izbora brzo dobije vladu koja će biti jasno opredeljena prema reformama.

Sertić: U toku leta trebalo bi da budu urađeni kljični kapitalni projekti

Sertić je, gostujući na RTS, naglasio i da je važno da ministarstva rade tokom kampanje jer privreda od njih očekuje pomoć.

- Do juna bi trebalo da budu napravljeni konkretni rezultati kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se izašlo pred parlament, a u toku leta bi trebalo da budu urađeni ključni, kapitalni projekti - rekao je Sertić.

On je naveo da se reforme, koje su ključni razlog za raspisivanje vanrednih izbora, ne tiču samo zakona o radu, o stečaju i o privatizaciji, već da su neophodne i reforme državne uprave, pravosuđa, brzina dobijanja dozvola.

- Reforme neće doneti samo zakoni, one moraju da budu deo nas, svaki zaposleni, pogotovo ljudi u administraciji, mora da shvati da je doprinos svakog od njih - doprinos ukupnim reformama - rekao je Sertić.

Govoreći o izvozu srpskih proizvoda na rusko tržište, Sertić je rekao da je povećanje izvoza od 15 odsto u odnosu na 2012. godinu dobar napredak s obzirom na srpske stanje privrede i naglasio da je važno da se u narednom periodu sve aktivnosti države usmere na to da ima što više proizvođača koji robu prodaju kao finalni proizvod.

- Sam podatak da je u prošloj godini 748 preduzeća izvozilo na tržište Ruske Federacije sa preko 1.400 različitih proizvoda govori o široj paleti i većem broju preduzeća koja rade na tom trzištu - rekao je Sertić.

On je kazao da je izvoz u Rusiju prošle godine premašio milijardu dolara i dodao da je izvoz na tržište Ukrajine u prošloj godini porastao za 30 procenata, a za 17 odsto na tržište Belorusije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sertić: Za privredu najvažnije brzo formiranje vlade

Izvor: Capital.ba, 10.Feb.2014

BEOGRAD, Predsjednik Privredne komore Srbije Željko Sertić izjavio je danas da je za privredu najvažnije da Srbija poslije izbora brzo dobije vladu koja će biti jasno opredijeljena prema reformama. Sertić ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.