Sertić: Privredu guši šuma neusklađenih propisa

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Privredu guši šuma neusklađenih propisa

Opšti utisak je da srpsku privredu dodatno “guše” dva problema - šuma neusklađenih propisa i dostizanje standarda u proizvodnji, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić.

“Ogroman broj problema privrede leži i u šumi propisa koji su nekad potpuno neusklađeni”, izjavio je Sertić otvarajući današnji dijalog privrede, države i struke u sektoru saobraćaja i transporta "Imate reč, budite deo rešenja", koji je održan u Privrednoj komori Srbije (PKS). >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Drugi deo problema, prema rečima ministra, jesu standardi koje nismo usaglasili.

“Moramo da razmišljamo o tome, jer su nama standardi, kada je reč o izvozu u Rusiju, na primer, često strožiji nego za EU”, rekao je Sertić.

On je poručio da je pred privredom Srbije veliki zadatak i da je prvi korak da se krene u čišćenje svog dvorišta.

“Hajde da vidimo šta je to što država može da uradi, kako da usaglasi stvari, kako da napravimo stvari jednostavnijim i transparentnijim, pa da privreda funkcioniše na tržišnim osnovama. A to podrazumeva da imate otvoreno čisto polje za rad”, poručio je Sertić.

Dalje, kaže on, potrebne su nove inicijative i biznisi.

“Moramo da vidimo koji su to prostori koje bi trebalo da razvijemo zajedno, i da vam država u tome pomogne”, kazao je Sertić.

On je na današnjem sastanku sa predstavnicima sektora saobraćaja i transporta rekao prisutnima da se ne zadržavaju na opisu problema, već da daju konkretne predloge rešenja.

“Recite nam kako vi mislite da bi stvari trebalo da funkcionišu, da li smatrate da bi neki zakon morao da bude izmenjen i slično. Svi vaši predlozi će biti analizirani. I nama je važno da ovu proceduru ispoštujemo, jer nam je ideja da sve što budemo pričali iznesemo pred vladu i da radimo korak po korak”, rekao je Sertić.

On je rekao da očekuje da će kroz nekoliko meseci ponovo održati sličan sastanak, kako bi sa ljudima iz struke pričao šta je do tada urađeno, a “šta nije, zašto nije i na čemu se trenutno radi”.

Inače, današnjem sastanku je prisustvovao i v.d. predsednika PKS Milivoje Miletić, pomoćnik ministra privrede Saša Stojanović, i pomoćnici ministarke građevinarsta, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić i Miodrag Jocić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sertić: Privredu guši šuma propisa

Izvor: B92, 04.Okt.2014

Opšti utisak je da srpsku privredu dodatno "guše" dva problema - šuma neusklađenih propisa i dostizanje standarda u proizvodnji, izjavio je Željko Sertić..."Ogroman broj problema privrede leži i u šumi propisa koji su nekad potpuno neusklađeni", izjavio je ministar privrede otvarajući današnji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.