Serija snimana u Srbiji hit u Italiji! (VIDEO)

Izvor: S media, 20.Jan.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija snimana u Srbiji hit u Italiji! (VIDEO)

Italijanska televizijska serija "Restaurator (Il Restauratore)" snimana u Srbiji postiže rekordnu gledanost u Italiji, što je značajno za promociju srpske kinematografije i za oko 80 naših glumaca koji su učestvovali u tom projektu u izvršnoj produkciji firme "Film 87" iz Beograda.

Kinezi zabranili reklame za vreme serija

Serija o Titaniku u zgradi Narodne skupštine

Prvi festival TV serija!

Premijeru serije na RAI 18. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << januara gledalo je 5,6 miliona ljudi, a nedelju dana kasnije nastavak 5,4 miliona, iako su u isto vreme na drugim kanalima bili veoma atraktivni programi, saopštila je danas Srpska filmska asocijacija. Producent lokalnog filmskog servisa "Film 87" Piero Amati ističe da pored uspeha koji raduje, "ova serija ima poseban značaj za srpsku kinematografiju".

Serija je snimana unutar ogromne konstrukcije koja predstavlja barokni Rim koju je na prostoru "Avala filma" sagradio Film 87.

"U njegovoj izgradnji učestovale su sprske arhitekte, moleri, scenografi i gradjevinari, uz pomoć samo jednog italijanskog scenografa. Filmski radnici iz Rima iznenadjeni su autentičnošću konstrukcije i velikim umećem srpskih radnika", izjavio je Amati.

Na seriji koja je snimana 18 nedelja u Beogradu radilo je 150 domaćih filmskih radnika i 80 glumaca medju kojima Predrag Ejdus, Irfan Mensur, Ivan Bekjarev, Ljiljana Blagojević, Miroljub Lešo, Lena Bogdanović, Vuk Kostić.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.