Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena u desetom finalu Vimbldona

Serena Vilijams, sedmostruka šampionka na terenima 'Ol Ingland klaba', plasirala se u finale Vimbldona, pošto je u dva seta pobijedila Juliju Gerges.

Vilijams, koja se ove godine vratila nakon porođaja, slavila je rezultatom 6:2, 6:4.

Sereni je za deseto finale Vimbldona bilo potrebno samo 72 minuta igre i u njemu će se sastati sa Anđelik Kerber.

Teniserka iz Amerike do sada je osvojila 23 Gren slem titule i subotu će imati šansu da se izjednači sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Margeret Kort (24).

Serena je dobro krenula meč, odmah je krenula da pritiska na servis Njemice, međutim poslije četiri gema nije bilo brejka (2:2).

Nije uspjela u drugom gemu da iskoristi brejk loptu, ali zato jeste u šestom. Serena je povela sa 4:2, a potom je prvi set dobila sa 6:2.

U drugom setu ponovo je oduzela servis protivnici u šestom gemu, potom je brejk i potvrdila i povela sa 5:2. Gerges uspjela je da se vrati i da servira za izjednačenje (5:4), međutim Vilijams je napravila brejk za veliku pobjedu.

Njemačka teniserka Anđelik Kerber prva je finalistkinja ovogodišnjeg Vimbldona.

Kerber je u polufinalu savladala letonsku igračicu Jelenu Ostapenko rezultatom 6:3, 6:3, poslije nešto manje od 70 minuta igre.

Deseta igračica na WTA listi je je poslije 3:3 u prvom setu napravila seriju od šest vezanih poena kojom je prelomila pitanje pobjednika, da bi trijumf mogao da bude ubjedljiviji da nije pretrpjela brejk u finišu, kada je već vodila 5:1.

Ona je na taj način došla do drugog vimbldonskog finala, pošto je 2016. u izgubila od Serene Vilijams, a u subotu će igrati za treći Gren slem trofej u karijeri, prvi u Londonu.

Iste godine kada je osvojila US Open najbolja je bila i na Australijan Openu.

(b92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.