Izvor: Piplmetar.rs, 02.Avg.2023, 15:31

Senegal zabranio Tiktok jer „ugrožava stabilnost države“

Senegal zabranio aplikaciju društvene mreže TikTok do daljnjeg jer ugrožava stabilnost države, izjavio je danas ministar komunikacija nekoliko dana nakon što je ograničio upotrebu mobilnog interneta tokom protesta opozicije.
„Primećeno je da TikTok favorizuju osobe koje imaju loše namere da šire poruke mržnje i subverzivne poruke koje ugrožavaju stabilnost države“, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Rojters.
Ograničenja su usledila nakon što je opozicioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << lider Usman Sonko optužen za planiranje pobune, zločinačku zaveru i druga krivična dela.
U Senegalu se tokom cele godine povremeno održavaju nasilni protesti opozicije čije pristalice optužuju predsednika Meki Sala da je podigao optužbe protiv Sonkoa kako bi ga diskvalifikovao sa sledećih izbora.
Komentari

Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Kriza u Senegalu: Nakon ograničenja pristupa internetu, vlasti zabranile TikTok jer ugrožava stabilnost zemlje

Izvor: 24sedam.rs, 02.Avg.2023

Ograničenja su doneta nakon što je opozicioni lider Usmana Sonko optužen za planiranje pobune, zločinačku zaveru i druga krivična dela

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.