Selo sa tri različita pozivna broja

Izvor: B92, 02.Jan.2014, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selo sa tri različita pozivna broja

Beograd -- Rudničko selo Dragolj, verovatno je jedino mesto u Srbiji u kome telefonski pretplatnici imaju tri različita pozivna broja.

Meštani Dragolja kažu da se umesto međugradskog poziva, često odluče da prošetaju do komšije.

"Nekada se zbunim kada treba komšiju da zovem. Da li treba sad da okrenem pozivni 034 ili 014. Šta znam, sigurno da bi bolje odgovaralo da bude na 032. I ovi su blizu dobili te brojeve", kaže Milan Obradović.

Većina od stotinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << telefonskih pretplatnika ima dvojnike, pa se žale i da čuju tuđe razgovore.

"Ne možemo da zovemo nikoga dok se ne prekine razgovor. Ili, zvoni mi telefon, javim se isto se čuje razgovor drugih ljudi. Ponekad to može da bude neprijatno", kaže Biljana Kamaljević.

Ni signala mobilne telefonije u Dragolju nema.

"Najveći problem je što nas ima dosta mladih, a nemaju svi pristup Internetu. Do skoro nisam ni ja imao. Sad imam tu mogućnost, ali recimo moj prvi komšija nema uslove", kaže Mirko Nikolić.

U ovo rudničko selo prvi fiksni telefon uveden je krajem osamdesetih. Pre nekoliko godina podzemni kablovi stigli su do susednih sela.

"To je podzemni kabal gde ima internet, televizija i sve. I sa tim se stalo pre par godina. Ja sam jednom slao dopis u Čačak gore, odgovorili su mi da nije u planu da se radi. Zašto dalje ne znam oko toga ništa", kaže Dragan Kamaljević.

I pored nekoliko pokušaja, zvanično objašnjenje zašto je situacija u Dragolju takva i kada će to selo imati samo jedan međugradski pozivni broj u Telekomu ekipa TV centra RTS-a u Čačku nije dobila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.