Seli se porodica Marka Miloševića

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seli se porodica Marka Miloševića

Milica Gajić, supruga Marka Miloševića, sina pokojnog predsednika SRJ Slobodana Miloševića, u intervju za "Vesti", prvom posle skoro deset godina ćutanja, govori o svemu što je proživela posle 5. oktobra, odnosu sa Markom, ali i o medijskim spekulacijama vezanim za ovu porodicu.

Razgovarali smo u njihovoj kući u centru Požarevca. Na vidnom mestu radnog stola istaknuta je uramljena diploma sina Marka (11) koji je sa peticom završio peti razred osnovne škole.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Kako izgleda vaš život posle 5. oktobra 2000. godine?

- Život posle 5. oktobra me je naterao da pre vremena sazrim i odrastem. Marko i ja smo te 2000. bili mladi, on je imao 26 godina, ja 23 a naš sin skoro dve godine.

Bilo je previše problema i neočekivanih situacija, sve se promenilo preko noći. Kada sada, deset godina starija, o tome razmišljam, pitam se kako sam uopšte uspela da se održim.

Više puta ste bili privođeni tokom policijske akcije "Sablja", zbog čega?

- Ni sada ne znam šta je bio razlog. Privodili su me, pretresali kuću bez prava na svedoke, strahovala sam da mi ne podmetnu razne stvari, pa da ih kroz nekoliko dana spektakularno "pronađu". Ne znam po čijem nalogu su to radili, niti čija je ideja bila, ali mi je bilo jako neprijatno. Oni koji su to naređivali i sprovodili treba da se stide.

Je li Vas neko kontaktirao, pitao da li vam treba nešto?

- Posle svih događaja proteklih godina, volela bih da imam miran život. Zahvalna sam Bogu što smo živi i zdravi, imam divnog sina i muža, divnu porodicu. Volela bih kad bi se Marko oslobodio poternice Interpola koju ima već godinama, što bi nam umnogome olakšalo život.

Navodno je Marko bio dobar sa Miloradom Ulemekom Legijom, pa je to veza?

- Inspektori su me pitali da li sam Legiju viđala u Slobinoj kući. Kada sam im kazala da ga nikada nisam videla, oni su se smeškali, ne znam zašto.

Ja zaista nisam poznavala Legiju, da jesam, to ne bih krila ni 2003. kada su me privodili, ni sada. Marko se sa njim nije družio, a da li ga je poznavao, zaista ne znam, nisam ga pitala.

Razmišljate li da tužite državu zbog toga?

- Da, ali mislim da time ništa ne bih dobila. Sve te neprijatnosti želim da zaboravim.

Da li se nešto promenilo od kada SPS participira u vlasti Srbije?

- Nekako mi je psihološki lakše, jer se nadam da, ne samo ljudima koji su sada na vlasti, već i onima koji će doći kasnije, više neće pasti na pamet da me maltretiraju, privode, pretresaju, a da za to nemaju nikakav razlog.

Od čega živite i kako se salazite?

- O meni brine moj suprug.

Javnost najviše zanima da li se čujete i viđate sa Markom?

- Naravno. Bez obzira na to što živimo odvojeno, nas dvoje imamo odnos pun ljubavi i razumevanja. Više od pola svog života provela sam s Markom i svima bih poželela da nađu takvu ljubav. On je divan suprug i otac. Nas dvoje smo jako bliski, bliži od mnogih parova koje poznajem, a koji žive u istoj kući i spavaju u istom krevetu. Naravno da mi smeta što nismo stalno zajedno, ali nadam se da će se to rešiti kad naš sin bude završio osnovnu školu i kad odemo tamo gde je Marko sada.

Vaš sin ima 11 godina, zna li iz koje je porodice, kakav stav ima o tome, a kakav vi?

- Plemenit, divan, požrtvovan, dobar čovek, takav je bio Slobodan Milošević. Moj sin je njegov unuk i on se time ponosi, kao i ja. Čast mi je što sam ga poznavala. U dobru su svi dobri, na muci se poznaju junaci. To je bio on - junak.

Mnogi spekulišu da je Marko u Rusiji ili Gruziji, da je upleten u šverc oružja, šta je istina?

- Sve što ste naveli su izmišljotine. Marko živi jedan sasvim drugačiji život od onoga kakav mediji ovde prenose.

Pričalo se i da ste se razveli, da se on tamo oženio...?

- To je još jedna u nizu laži koje se o njemu iznose, a sa ciljem da se naša porodica što više kompromituje. Kao veoma harizmatičan, šarmantan i elokventan muškarac, Marko je oduvek privlačio pažnju suprotnog pola, ali nikad ne bi dozvolio da to na bilo koji način ugrozi naš odnos.

Da li uošte postoji mogućnost i pod kojim uslovima, da se on vrati?

- To ćete ipak morati Marka da pitate.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.