Izvor: RTS, 02.Dec.2021, 19:17

Selaković sa Lavrovom o odnosima Srbije i Rusije

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je, na marginama Ministarskog saveta OEBS-a u Stokholmu, sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.
Nikola Selaković je konstatovao da su odnosi Srbije i Rusije izuzetno dobri, razvijeni i posebno osnaženi strateškim partnerstvom, te da naše narode i zemlje povezuje istorijsko prijateljstvo i bratska bliskost, navodi se u saopštenju MSP-a.

Naglasio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dinamičnoj političkoj saradnji umnogome doprinose redovni susreti na najvišem i visokom nivou.
"Odlični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina daju važan doprinos bilateralnoj saradnji", rekao je Selaković, osvrnuvši se na poslednji susret dvojice predsednika u Sočiju.
Šef srpske diplomatije je zahvalio na čvrstom i doslednom stavu Rusije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na snažnoj podršci u međunarodnim organizacijama, ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
Dodaje se da je Selaković informisao Lavrova o dijalogu Beograda i Prištine, situaciji na Kosovu i Metohiji i položaju srpskog naroda u pokrajini, a razgovarano je i o aktuelnoj situaciji u regionu.
Ministri su razmenili informacije o borbi protiv koronavirusa i izrazili zadovoljstvo zbog zajedničke proizvodnje vakcina sputnjik V na Istitutu Torlak, zaključuje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.