Selaković sa Godfrijem o bilaterali i dijalogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 18:31

Selaković sa Godfrijem o bilaterali i dijalogu

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem, sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, dijalogu Beograda i Prištine, kao i o regionalnoj saradnji.

Selaković je istakao je da je unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, kao i da je naša zemlja posvećena što sadržajnijoj i široj saradnji, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasador Godfri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je naglasio podršku Sjedinjenih Američkih Država evropskom putu Srbije, kao i privrednom rastu Srbije i regiona.

U godini kada se obeležava 140. godišnjicu bilateralnih odnosa Srbije i SAD, postoji želja da se radi na projektima od obostranog interesa i da se pređe u višu fazu zasnovanu na partnerskoj saradnji, istakao je Selaković i dodao da je u tom cilju Srbija naročito zainteresovana za unapređenje ekonomskih relacija sa SAD.

Selaković i Godfri istakli su brojne aktivnosti i posvećenost ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića razvoju srpsko-američkih odnosa i obeležavanju 140 godina bilateralne saradnje dve države.

Šef srpske diplomatije istakao je i da je Srbija zahvalna Vašingtonu na kontinuiranoj podršci dijalogu sa Prištinom pod okriljem Evropske unije, kao procesu za mirno, kompromisno i održivo rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Sagovornici su se saglasili da su i SAD i Srbija posvećeni primeni Vašingtonskog sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa, kao koraku u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Selaković i Godfri razgovarali su i o regionalnoj saradnji, a ambasador je istakao da su Srbija i ceo Zapadni Balkan i dalje u fokusu Sjedinjenih Američkih Država, dodaje se u saopštenju.

SZO: Pandemija slabi u Americi i Evropi

ŽENEVA, 10. maj (Tanjug) - Iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO) danas je saopšteno da je pandemija na vrhuncu, ali da broj novozaraženih i smrtnih ishoda među kovid pacijentima opada u većini regiona, uključujući i najteže pogođene Evropu, severnu i južnu Ameriku.

"Ali to je neprihvatljiv vrhunac pandemije sa 5,4 miliona novoinficiranih i skoro 90.000 smrtnih slučajeva među kovid pacijentima samo u poslednjih nedelju dana", poručio je generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Unapređenje saradnje sa SAD jedan od prioriteta Srbije

Izvor: Danas, 10.Maj.2021

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković izjavio je danas na sastanku sa američkim ambasadorom Entonijem Godrijem (Anthony Godfrey) da je unapređenje saradanje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.