Selaković čestitao Roš Hašanu Jevrejima u Srbiji

Izvor: Studio B, 13.Sep.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković čestitao Roš Hašanu Jevrejima u Srbiji

Povodom obeležavanja početka nove jevrejske godine, ministar pravde Nikola Selaković čestitao je Novu godinu Rabinu Jevrejske zajednice Isaku Asielu, predsedniku Saveza jevrejskih opština Rubeku Fuksu i svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji.

Selaković je u čestitki predstavnicima i pripadnicima jevrejske zajednice poželeo da praznik provedu u miru i ljubavi, i sa osećanjem duboke povezanosti i neraskidivosti veza jevrejskog i srpskog naroda.

"Obeležavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Roš Hašanu, jevrejski narod obnavlja uspomene na svoju veličanstvenu prošlost, tradiciju i kulturu, crpeći iz nje preko potrebnu duhovnu snagu i okrepljenje", rekao je Selaković u čestitki.

"Neka Roš Hašana, glava godine, osvetli put pomirenja, pokajanja i praštanja, pozivajući nas da zajedno gradimo svet u kome će narodi živeti u miru i međusobnom poštovanju, hrleći ka duhovnom prosvetljenju - kao smislu postojanja univerzuma", istakao je Selaković.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čestitka za jevrejsku novu godinu

Izvor: Akter, 13.Sep.2015

Povodom obeležavanja početka nove jevrejske godine (Roš Hašana) ministar pravde Nikola Selaković čestitao je Novu godinu Rabinu Jevrejske zajednice u Srbiji Isaku Asielu i predsedniku Saveza jevrejskih opština u Srbiji dr Rubeku Fuksu, kao i svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji..Selaković...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.