Selaković: Rezolucija bi bila trajna etiketa za Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2015, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Rezolucija bi bila trajna etiketa za Srbiju

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas povodom britanske rezolucije o Srebrenici da ako se jednom dozvoli donošenje rezolucije to je zauvek etiketa koja je stavljena na državu i narod.

"Ako se jednom dozvoli donošenje rezolucije, to je "za vjek i vjekova". Etiketa koja je zauvek stavljena na vašu državu i vaš narod. U svakoj narednoj rezoluciji kada bi Srbija ili Republika Srpska bile spominjane, bila bi navedena i ova razolucija", naveo je Selaković za B92 i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dodao da takva rezolucija ne dovodi do pomirenja.

"Kao nešto što je ocekivano posle jucerašnje sednice premijera Aleksandra Vučića i svega što je tamo rečeno, čuli ste da i pored eventualnih predloga koji neće dirati u suštinu, takva rezolucija neće biti doneta", rekao je Selaković.

Kako navodi, to je za Srbiju od velike važnosti, jer je reč o rezoluciji najreprezentativnijeg svetskog organa.

On je rekao da niko ne spori da se desio stravičan zlocin, ali je problem izdvajanje tog zločina od ostalih.

"Kako je to lepo rekao juče premijer Vučić, nađite dvoje ljudi koji su se pomirili zbog britanske rezolucije o Srebrenici“, poručio je on.

Selaković je rekao da su Srbi i Bošnjaci pokušavali da neka pitanja reše ratom i da su shvatili da je to pogrešno, a bolje je "sto godina sedeti za stolom i pregovarati nego jedan dan ratovati“.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rezolucija bi bila trajna etiketa za Srbiju"

Izvor: Mondo, 08.Jul.2015

Ministar pravde izjavio je povodom britanske rezolucije o Srebrenici da ako se jednom dozvoli donošenje rezolucije to je zauvek etiketa koja je stavljena na državu i narod...Foto: Nenad Stojanović, Beta Nikola Selaković.."Ako se jednom dozvoli donošenje rezolucije, to je "za vjek i vjekova". Etiketa...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.