Selaković: Ombudsman podlegao pisanju žute štampe

Izvor: Press, 29.Avg.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Ombudsman podlegao pisanju žute štampe

- Krivo mi je što vidim u izveštaju zaštitnika građana da je podlegao novinskim napisima bez prethodnog razgovora sa resornim ministrom ili bilo kim iz Ministarstva pravde jer su vrlo lako mogli da mu budu dostupni svi podaci - rekao je Selaković novinarima u parlamentu.


Zaštitnik građana Saša Janković pokrenuo je postupak kontrole rada Ministarstva pravde povodom pritužbi vezanih za početak rada javnih beležnika.


Selaković je istakao da odgovorno tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je Ministarstvo pravde sprovelo postupak na pravno valjan i zakonit način

On je naveo da mu je žao "što neko naseda na napise žute štampe u kojima se navodi da se još ne zna gde će biti koji beležnik istakavši da se od 1. avgusta zna gde će ko obavljati svoju službenu dužnost".


- U toku dana tačno će biti objavljene adrese javno beležničkih kancelarija na sajtu Ministarstva pravde i na sajtu beleznik.org - rekao je Selaković.


On je naveo i da se za i sve druge podatke svi zaintereseovani mogu obratiti resornom ministarstvu i da nema nikakav problem da razgovara sa svima.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ombudsman naložio kontrolu rada Ministarstva pravde

Izvor: RTS, 29.Avg.2014

Zaštitnik građana Saša Janković pokrenuo je postupak kontrole rada Ministarstav pravde povodom pritužbi oko početka rada javnih beležnika...Saša Janković je naveo da je "postupak kontrole pokrenut zbog ozbiljnosti navoda pritužbi kojima su kandidati za mesta javnih beležnika ukazali na nepravilnosti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.