Selaković: Moguća zamena resora

Izvor: B92, 18.Jul.2013, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Moguća zamena resora

Beograd -- Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da je veoma moguće da dođe i do zamene resora između stranaka koalicije ili čak do podele nekih ministarstava.

''Na stolu je sve što će doprineti boljem radu vlade, većoj efikasnosti i što će poboljšati političku klimu u zemlji'', rekao je Selaković.

Funkcioner SNS-a izjavio je da ga ne čudi da koalicioni partneri u Vladi nisu oduševljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << idejom rekonstrukcije.

On je dodao da ne može da veruje da postoji neko ko će reći da su svi njegovi ministri radili dobro.

"Ne čudi činjenica da oni nisu baš oduševljeni idejom temeljne i duboke rekonstrukcije. Bili su i u nekim prethodnim vladama, u kojima ovakvog suštinskog pristupa rekonstrukciji nije bilo. Ustalilo se mišljenje: 'Kad uđem u vlast više niko ne može da me pomeri iz fotelje do sledećih izbora'. Taj naopaki rezon više ne sme da važi", rekao je Selaković za "Večernje novosti".

Selaković je ocenio da se rekonstrukcijom prvi put u istoriji srpskog višepartijskog sistema uvodi princip političke odgovornosti po kojem funkcioner koji nije postigao očekivane rezultate mora da bude promenjen.

"Ne verujem da postoji neko ko može da izađe pred građane i kaže: 'Svi moji su radili dobro'. Ne znam koji promil građana bi to mogao da podrži. Ja ne podržavam. Kada SNS predloži listu više od dvadeset ministara, pomoćnika, državnih sekretara i direktora javnih preduzeća, očekujemo isti pristup od ostalih", rekao je on.

Ministar je dodao da ni ova ni neka buduća Vlada Srbije ne sme da se "uljuljka" posle početnih uspeha, jer je Srbiji potrebno stalno reformisanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Moguća zamena resora

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jul.2013, 00:01

- Ustalilo se mišljenje: 'Kad uđem u vlast više niko ne može da me pomeri iz fotelje do sledećih izbora'. Taj naopaki rezon više ne sme da važi - izjavio ministar pravde Nikola Selaković

Nastavak na Telegraf.rs...

Selaković:Moguća i zamena ili podela resora

Izvor: Mondo, 19.Jul.2013

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da je veoma moguće da u rekonstrukciji Valde dođe i do zamene resora..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.