Selaković: Ako je bilo falsifikata, slede pravne konsekvence

Izvor: RTS, 14.Apr.2016, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Ako je bilo falsifikata, slede pravne konsekvence

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da se svi slučajevi u kojima postoji osnovana sumnja da su na izbornim listama falsifikovane izjave građana, procesuiraju pred nadležnim organima.
Ako se utvrdi da su na nekim izbornim listama postojali falsifikati potpisa građana, odgovorni za to će morati da se snose sve vrste pravnih konsekvenci, izjavio je Tanjugu Nikola Selaković.
"Ja sam uveren >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će pred nadležnim organima dobiti svoj epilog", rekao je ministar ističući da je samo sud nadležan da presudi da li je nešto falsifikat.
Inače, po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva policija je počela da uzima izjave od podnosilaca izbornih lista na kojima su se našli falsifikovani potpisi građana.
Portparol Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu Leposava Vujanović rekla je Tanjugu da je Nacionalni kriminalistički centar Ministarstva unutrašnjih poslova grafološkim veštačenjem utvrdio da su potpisi na nekoliko izbornih lista falsifikovani i da je o tome obaveštena Republička izborna komisija.
"Izdat je nalog da se u svojstvu građana saslušaju sve osobe koje su bili podnosioci lista kao i druge osobe koje su bile povezne s tim listama", precizirala je Vujanovićeva.
Policija vrši provere u vezi sa listama Jedinstvene ruske stranke (JRS) i Republikanske stranke i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Demokratske zajednice vojvođanskim Hrvata, pod nazivom "Mađarski pokret".
Predsednik RIK-a Dejan Đurđević je na sednici u sredu uveče saopštio da je utvrđeno da je jedan broj potpisa građana na dve liste, koje je RIK odbio da proglasi, bio overen falsifikovanim pečatima Prvog osnovnog suda u Beogradu i Osnovnog suda u Šapcu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.