Seksualno opredeljenje muškaraca zavisi od gena

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2015, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seksualno opredeljenje muškaraca zavisi od gena

Seksualno opredeljenje muškaraca zavisi od gena, veruju američki istraživači sa Univerziteta Nort Šor u Ilinoisu.

U istraživanju je učestvovalo 800 braće homoseksualaca i ustanovljeno je da postoji veza u delu H hromozoma (određuje ženski pol) i u hromozomu 8, po­vezanim sa mu­škom seksualnošću. Isto je potvrdila i analiza genetskog materijala u uzorcima krvi i pljuvačke ispitanika. Mada nisu uspeli da tačno identifikuju gene odgovorne za ovakvo ponašanje, otkrili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su njihov uticaj.

Stručnjak za genetiku, dr Alan Sanders, istakao je da ovo otkriće predstavlja "džinovski korak unapred", koji će pomoći u daljim istraživanjima. Njegov kolega dr Čed Zavits objasnio je da "biti gej isto je kao kada imate određenu boju kože ili očiju".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Geni određuju seksualno opredjeljenje?

Izvor: BanjalukaLive.com, 12.Jan.2015

Seksualno opredjeljenje muškaraca zavisi od gena, vjeruju američki istraživači sa Univerziteta Nort Šor u Ilinoisu. U istraživanju je učestvovalo 800 braće homoseksualaca i ustanovljeno je da postoji veza u dijelu H hromozoma (određuje ženski pol) i u hromozomu 8, povezanim sa muškom seksualnošću....

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.