Seksperimenti koji su su promenili istoriju (VIDE0)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Avg.2014, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seksperimenti koji su su promenili istoriju (VIDE0)

Od seksa sa delfinom do lečenja histerije orgazmom, ovo su eksperimenti koji su promenili svet

Histerija se godinama gledala kao isključivo ženska mentalna bolest zbog simptoma koji je prate, a to su nervoza, halucinacije, emocionalni ispadi i seksualni porivi.

Seksualna frustracija, erotske fantazije i pojačani vaginalni iscedak takođe su se smatrali znakovima histerije. Lečila se masažom genitalija.

Cilj je bio pacijentkinje dovesti do “histeričnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << paroksizma” ili orgazma koji je izazivao ubrzano disanje, crvenilo kože, vlaženje vagine i kontrakcije abdomena.

Ova se praksa najviše koristila u Viktorijansko doba, no početkom 19. veka raširila se širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Doktori su u njoj videli izvrsnu priliku za zaradu. Osim masažom histerija se lečila vibratorom koji se pojavio krajem 19. veka, piše The Huffington Post.

Muškarci i žene drugačije gledaju na seks, utvrdio još 1978. godine bizarnim eksperimentom američki psiholog Rasel Klark.

On je angažovao zgodne dobrovoljce (studente socijalne psihologije) da pristupe studentkinjama odnosno studentima. Najpre je jedan student startovao16 devojaka koje su živele u kampusu, s direktnim pitanjem: - Primetio sam te na fakultetu, mislim da si vrlo privlačna. Da li bi spavala sa mnom večeras?-

Na temelju ovog eksperimenta nastao je hit grupe Touch & Go “Would You Go To Bed With Me?”.

Sve žene odbile su njegov predlog, dok je u obrnutoj situaciji gde zgodna studentkinja poziva na seks odgovor bio malo drugačiji. Skoro 75 odsto muškaraca pristalo je na poziv, a ostatak onih koji su odbili ponudili su odgovor “ne, oženjen sam”.

Klark je zaključio da žene vređaju i pomalo šokiraju takvi direktni pozivi na seks, dok je muškarcima koji su rekli da su zauzeti bilo pomalo neprijatno.

Ručno zadovoljavanje delfina

Margaret Hov bila je asistentkinja dr. Džona Lilija koji je 1965. godine 10 nedelja živela sa delfinom. Ona se na kraju zaljubila i tvrdi da je imala seks sa njim, a za mučenog delfina to se završilo tragedijom.

(Telegraf.rs/Alo)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.