Sekretarijat: Povređena autonomija Univerziteta

Izvor: RTS, 11.Dec.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekretarijat: Povređena autonomija Univerziteta

Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj optužio je potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović za narušavanje autonomije Univerziteta jer je, na njeno insistiranje otkazano obraćanje pokrajinskog sekretara Vladimira Pavlova na otvaranju "Samsungove" Laboratorije znanja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov je, na poziv Dekanata FTN, trebalo da govori na otvaranju te laboratorije, ali je, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u poslednjem trenutku, njegovo obraćanje "otkazano na insistiranje Zorane Mihajlović", navodi taj pokrajinski sekretarijat, prenosi Tanjug.

Zorana Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na toj svečanosti "očigledno nije prisustvovala u svojstvu ministarke Vlade Srbije, već u svojstvu funkcionerke Srpske napredne stranke", ocenjuje se u saopštenju i tvrdi da je Mihajlovićeva "zahtevala da se sa spiska govornika izbirše" Pavlov, koji je trebalo da se skupu obrati u ime osnivača.

"Time je grubo prekršena autonomija Univerziteta i događaj pretvoren u politički miting", smatra pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

Pokrajinska administracija očekuje da se povodom tog događaja, "kakav se nije desio u obrazovnim institucijama u Srbiji još od devedesetih godina", oglase organi FTN, Univerziteta u Novom Sadu kao i najšira akademska javnost, stoji u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.