Sekirama na policiju, ubijeno 11 osoba!

Izvor: Kurir, 18.Nov.2013, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekirama na policiju, ubijeno 11 osoba!

Napadači su ubili dvojicu policajaca i ranili dvojicu pre nego što su im organi reda uzvratili vatrenim oružjem

PEKING - Ne smiruju se.

Kineska policija ubila je u subotu devetoricu muškaraca naoružanih sekirama i noževima koji su napali policijsku stanicu u pokrajini Sjinđeng. Pored toga, napadači su ubili dvojicu policajaca i ranili dvojicu pre nego što su im organi reda uzvratili vatrenim oružjem.

Incident se dogodio u mestu Serikbuja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u okrugu Bašu, i to samo dve nedelje nakon napada na trgu Tjenanmen, koji vlasti pripisuju teroristima baš te pokrajine.

Sjinđeng na zapadnim granicama Kine regija je Ujgura, turkofonih muslimana. Nju sporadično potresa nasilje, a vlasti smatraju da su za njega odgovorni teroristi i separatisti koji naseljavaju tu teritoriju. Ujgurske organizacije, međutim, ističu da su te tvrdnje samo način opravdavanja novih represija kojima su izloženi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.