Seka najbolja medicinska sestra u Srbiji

Izvor: RTS, 09.Apr.2018, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seka najbolja medicinska sestra u Srbiji

Miljojka Stanisavljević, Seka najbolja je medicinska sestra u Srbiji. Ta Čačanka dobitnica je nagrade "Dušica Spasić", koju već 14 godina dodeljuje Udruženja medicinskih sestara i tehničara Kliničkog centra Srbije.
Miljojka Stanisavljević, Seka najbolja je medicinska sestra u Srbiji. Ta Čačanka dobitnica je nagrade "Dušica Spasić", koju već 14 godina dodeljuje Udruženja medicinskih sestara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i tehničara Kliničkog centra Srbije.

Pravim imenom retko ko je zove, ali dovoljno je reći Seka i svi znaju da je to glavna sestra na grudnom odeljenju u službi za plućne bolesti i tuberkulozu Opšte bolnice u Čačku.
Voli humanost i svoj poziv za koji se kaže opredelila od malena.
"Moj odnos prema pacijentu i prema osoblju s kojima sam radila ništa se apsolutno nije promenio svih 40 godina. Za mene su osoblje dragi saradnici, pacijenti su na prvom mestu, jer sam se za to i opredelila, za to zanimanje," kaže Miljojka Stanisavljević Seka.

Posle dugogodišnjeg rada u Splitu i Podgorici sestra Seka vratila se u rodni Čačak, gde je pre 12 godina postala i glavna sestra. Njenu predanost osim pacijenata prepoznale su i kolege.
Snežana Adžemović, načelnica Službe za plućne bolesti Opšte bolnice u Čačku, kaže:
„Uvek ima razumevanja za sve pacijente, za sve zaposlene i sestra Seka je zaista jednim predanim radom i jednim korektnim odnosom prema zaposlenima zaista puno doprinela da služba što bolje funkcioniše uprkos svim problemima sa kojima se srećemo u radu."
Nagrada je stigla na predlog udruženja medicinskih sestrara, tehničara i babica Srbije i njihovih kolega iz Moravičkog okruga, a uz podršku menadžmenta Opšte bolnice u Čačku.
A titula najbolje medicinske sestre u Srbiji, svi se slažu, otišla je u prave ruke.
"Izuzetno mi znači ovo priznanje, s obzirom da ove godine odlazim u penziju tako da pored svih ostalih nagrada koje sam dobila ovo je neki vrhunac i naravno jako sam zadovoljna," kaže Miljojka Stanisavljević Seka.
Požrtvovana, vredna i humana sestra Seka, nema dilemu. Kaže i kada bi ponovo birala, odabrala bi istu profesiju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.