Šehbaz Šarif novi premijer Pakistana

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 13:51

Šehbaz Šarif novi premijer Pakistana

Šehbaz Šarif, mlađi brat Navaza Šarifa koji je i sam bio premijer tri puta, treba da položi zakletvu sutra za petogodišnji mandat. Međutim nijedan pakistanski premijer nikad nije ostao do kraja tog petogodišnjeg mandata.

Šehbaz Šarif izabran je danas za premijera Pakistana.

Izabrala ga je Nacionalna skupština formirana posle parlamentarnih izbora čiji rezultat osporavaju pristalice bivšeg premijera Imrana Kana.

Šehbaz Šarif (72) bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je već predsjednik Vlade od aprila 2022. do avgusta 2023.

Izabran je danas u Narodnoj skupštini sa 201 glasom "za" i 92 "protiv", tri nedelje poslije izbora održanih 8. februara, obeleženih velikim sumnjama o proneveru. Glasovi protiv bili su za Ajuba Kana, kandidata koga podržava bivši premijer Imran Kan.

Imran Kan, koji se od avgusta nalazi u zatvoru, tvrdi da su izbori bili namešteni na sraman način, na inicijativu moćne vojske, da bi sprečili povratak njegove partije na vlast.

Izvor: Srbija Danas/Agencije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.