Šefovi diplomatija protiv dodatnih sankcija Rusiji

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2014, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefovi diplomatija protiv dodatnih sankcija Rusiji

Nekoliko šefova evropskih diplomatija izjavilo je danas da je previše rano za uvođenje širih ekonomskih sankcija Rusiji, ali da slična mogućnost treba da ostane otvorena.

Foto: Ilustracija

 

Britanski ministar spoljnih poslova Vilijem Hejg rekao je novinarima danas u Atini da nije pogodan trenutak za novu fazu sankcija, ali da "moraju biti spremni, jer je situacija i dalje opasna".

 

Šef holandske diplomatije Frans Timermans >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izjavio je da je uvođenje dodatnih sankcija pogrešno, dodajući da su zabrane putovanja i zamrzavanje sredstava već uticali na direktna strana ulaganja u Rusiju.

 

Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc smatra da bi jačanje sankcija sada bio "apsolutno pogrešan korak".

 

Ministri su izjave dali na marginama dvodnevnih razgovora u Atini.

  

Koje zemlje ne žele da uvedu sankcije Rusiji?

 

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton ponovila je poziv Rusiji da smanji grupisanje vojske na granici sa Ukrajinom. Eštonova je naglasila da izveštaje o povlačenju vojske nije potvrdio NATO.

 

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer ističe da je prioritet stabilizacija situacije u Ukrajini i pozvao je Moskvu da svog zapadnog suseda održi u ekonomskom životu putem trgovinskih i energetskih odnosa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.